Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Vikina2

25. 8. 2010 16:13
Nevím nic o tom,

že by Němci žádali nějaké omluvy - jak se nám mainstream snaží namluvit. Chtějí prostě jen pohřbít své mrtvé. A my, Češi, bychom konečně měli zahrnout do svých dějin i události, které nás nijak nectí - a ne to pořád omlouvat nějakou dobou. Jistě docházelo i k obyčejné mstě, často to však byla příležitost pro asociální primitivy, touha přivlastnit si cizí majetek atd., atd. Takové věci se dějí, což neznamená, že si o tom budeme lhát podle hesla "my jsme národ kabrňáků a nikdy bychom se nedopustili ničeho špatného". To bychom mohli omluvit i hrůzná 50. léta, Jáchymov a desetitisíce zničených lidských (českých) osudů za vlády komunistů.

0 0
možnosti
P

pepa.mccarthy

25. 8. 2010 13:55
...

Soužití Čechů a Němců před válkou normální moc nebylo. Na jednu stranu tu byla destruktivní politika SdP, na druhou stranu Češi pečlivě upírali Němcům požadavky, za které sami před rokem 1918 v rámci R-U "bojovali". Hledat, kdo za co víc může asi bude podobné, jako hádat se, jestli byla dříve slepice nebo vejce. Osobně si myslím, že by k ničemu nedošlo, kdyby se zachránilo Rakousko-Uhersko za podmínek, které Karel I. v říjnu 1918 navrhoval.

0 0
možnosti
R

realateista

25. 8. 2010 15:12
Re: ...

Kdyby zůstalo R-U, stejně by došlo k připojení R-U k Německu v roce 38. Čěši a spol by byli rázem občané Říše 2. nebo 3. kategorie. 

Ztratili by výhodu průmyslového centra, které Němci potřebovali pro válečnou výrobu. Pak by se jejich plány na likvidaci třetiny Čechů a vyhnání další třetiny uskutečnily asi mnohem dříve.

0 0
možnosti
H

Host8

25. 8. 2010 12:28
Omluvy

Na omluvu či odškodné od němců nikdo nečeká, ale někteří stále doufají, že zjistí, co se stalo s jejich nezvěstným tátou, který měl být údajně propuštěn z koncentráku a nikdy se nevrátil. Možná je dost takových lidí.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

25. 8. 2010 12:22
Prosím nenalhávejme si,

že před Hitlerem "tu žili češi s němci docela normálně".

Není možné, a ti němci na to také nezapomínali, na těch 64 zastřelených německých mužů, žen a dětí v r. 1919. Kytičky na jejich hrobečky pohřbívaly jakoukoliv šanci na normální soužiti.   

0 0
možnosti
R

realateista

25. 8. 2010 13:03
Re: Prosím nenalhávejme si,

Historie nezačala rokem 45, ale ani 38 nebo 18.

Za Rakouska měli SN privilegia, o která nechtěli přijít. Proto měli odpor

k 1. republice.

0 0
možnosti
M

meloun.rudy

25. 8. 2010 11:27
Milý příteli, válka skončila 8. května

Je to státní svátek, takže byte to mohl vědět.

Pak už byl mír. Bavíme se o událostech, které se staly v míru.

To, že se nikdo v Německu neomluvil za válečné zločiny ani nemá cenu komentovat.

Za co by se měl omlouvat Posselt? Je mu 53 let, s válečnými zločiny nemá nic společného.  

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

25. 8. 2010 11:43
Re: Milý příteli, válka skončila 8. května

;-DBez ohledu na cokoliv...podpis kapitulace a konec války vidím jako dvě různé kategorie;-)

0 0
možnosti
VB

silný kuřák

25. 8. 2010 11:24
Chcete-li

se pouštět na tak tenký led, musíte ještě hodně studovat. Německo si upravilo právní řád, tak jak ho měli. V podstatě téměř vše, co dělali, bylo dle jejich práva. Nechci polemizovat o průběhu války ze strany Německa. Tam se celkem shodneme. Ale podívejte se na druhou stranu. Napadení Polska a Finska vítěznou mocností - neřešeno. Likvidační nálety na civilní obyvatelstvo vítěznými mocnostmi - neřešeno. Tichá podpora antisemitismu vítěznými mocnostmi - neřešeno. Porušování ženevských konvencí vítěznými mocnostmi - neřešeno. Zločiny proti lidskosti vítěznou mocností - neřešeno. Postoje maďarských, slovenských a polských nacionalistů před válkou - neřešeno. Tak proč Vás zajímá hlavně omluva od Sudetských Němců?

0 0
možnosti
AR

Finrod Felagund

25. 8. 2010 10:35
To, že Vy o tom nevíte, ještě neznamená, že to neexistuje

Německo se samozřejmě už od časů Konrada Adenauera za druhou světovou válku systematicky omlouvá a už několik generací rozebírá svou vinu a to byste koukal, jak německá společnost nacistické zločiny odsuzuje. Jenomže Vy to nevíte, protože jste v Německu nikdy nežil, nikdy jste nejspíš nečetl německý tisk, ani jste se nezajímal. Hlavně, že jste "pobouřen".

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1453x
Patřím mezi tzv. husákovi děti

Seznam rubrik