Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Také nemáte rádi motorkáře? Pusťte je...

     Také nemáte rádi motorkáře? Pusťte je před sebe, ať si jedou a zmizí vám rychle z očí. O motorkářích bylo napsáno už asi hodně, přesto si neodpustím zamyšlení. Jezdím už 20let denně do práce cca 100-200 km a i o víkendech něco najezdím. Názor, že motorkáři jsou dárci orgánů, sebevrazi, maniaci, piráti silnic apod. neminul zřejmě nikoho, krom aktivního majitele motorky rychlejší než "kozí dech" nebo "pařez"....

     Ano, nedá se těmto borcům nevytknout jejich poněkud adrenalinové a svérázné cestování. Nechci tady motorkáře ani soudit, ani moralizovat, ani se jich zastávat, ani je dělit na ty hodný a na ty dárce orgánů. Jsem názoru, že ta moje Fabie na tu Suzuki, Yamahu, Hondu atd. prostě nestačí a moje "ego" prostě bude vždy pošlapáno, ať se mě to líbí nebo ne. Labužníků na Harley-Davidson je jako šafránu a skůtříky neřeším, protože ti mě ve 100km/h. nepředjíždějí.

     Od jisté doby, tak asi 5 let zpátky, jsem začal motorkářům uhýbat. V podstatě když uvidím motorkáře v zrcátku, sjedu ke krajnici a dám jasně najevo, že má cestu volnou. Odpovědí je v 99% natažení nohy, z čehož jsem vydedukoval něco jako "dík, vole". Moc nechápu řidiče, kteří se snaží motorkářům blokovat předjetí za každou cenu, vychovávat je troubením a blikáním, protože je předjíždí přes dvojitou čáru apod. Má to smysl? Nemá, stejně je nevychováte.

     Jen malý příklad, kolikrát se vám stalo, že cyklisti jedou dva a více vedle sebe? Troubit jsem na ně přestal po 2-3 letech po obdržení řidičáku. Proč? Protože jsem je nevychoval a téměř vždy jsem si vysloužil fakáče, jaké s tím máte zkušenosti vy? Já jen brnknu na klakson, aby o mě věděli a velkým obloukem je objedu.

     Sám osobně jsem motorku nikdy neměl a nemám, tak mě neobviňujte ze zaujatosti nebo něco podobného. Seděl jsem na motorce jen párkrát, jestli se teda jízda na "pařezu" uznává jako jízda na motorce nebo jen pojíždění ala skútr. Taky mě štve agresivita řidičů motorek, aut, dodávkářů i kamioňáků ve stylu vytlačení mazdy na D1 s následnými kotrmelci. O to víc mě překvapí, když místo odstrašujícího potrestání jako výstrahu pro ostatní, se opět vše zahrává do ztracena. I když to na záznamu viděl celý národ, řeší se jestli to byla neúmylsná neopatrnost nebo úmyslná pomsta. Potrestaný by měl být stejně tak jako tak. No uznejte sami, kdyby každý takhle neopatrně a neúmylsně jezdit, kolik by nás na silnicích zbylo? Opět to dává jen vzor, že můžu jezdit jako prase, však se mě stejně nic nestane. Naštěstí mrtvých při dopravních nehod úbývá.... Otázka je, jestli je to tím, že ti nějvětší šílenci již nejsou mezi námi nebo jestli je vychoval bodový systém anebo auta jsou lepší a bezpečnější. Já se přikláním k té poslední variantě.

     A závěr? Myslím, že nikoho neurazím, když vyzvu tímto řidiče aut, aby pokud to jde, motorkářům uhnuli, i když to v podstatě znamená mírné porušení pravidel tím, že přejedete krajnici. Věřím tomu, že i motorkáři potom budou méně nervózní a vše bude zase o kousek více v pohodě a o to jde, ne?

Autor: Vít Včeliš | středa 5.5.2010 12:40 | karma článku: 24,56 | přečteno: 1585x
  • Další články autora

Vít Včeliš

Pro migranty cajk, pro našince katr?

Když cca před rokem obyčejní lidé křičeli, že tady migranty s islámským původem nechtějí, byli považováni za rasisty a dokonce byli za své výroky i stíháni. Dnes nás migranti přímo ohrožují nejen na svobodě, ale na životě!

8.1.2016 v 12:30 | Karma: 39,00 | Přečteno: 2074x | Diskuse| Občanské aktivity

Vít Včeliš

Chcete naštvat politiky?

ZVOLTE PREZIDENTEM VLADIMÍRA FRANZE! Už jen to, že se dostal do přímé volby prezidenta hodně politiků irituje. Dovedete si představovit jak by byli naštvaný, kdyby měli s Franzem podnikat společné státní návštěvy, přebírat mandáty apod.

25.11.2012 v 23:10 | Karma: 22,19 | Přečteno: 1236x | Diskuse| Politika

Vít Včeliš

2.světová válka - kostlivec ve skříni?

Kdy se omluví němci čechům za popravy, vraždy, pronásledování apod. ve 2.světové válce? Po přečtení tohoto blogu http://hrabica.blog.idnes.cz/c/151506/Kdy-se-omluvime-Nemcum-za-vyhlazeni-Lidic.html, musím uznat, že pan Hrabica to nemohl napsat trefněji. Naprosto s ním souhlasím. Není možné toto jednání schvalovat nebo omlouvat. Veškeré tyto příběhu jsou vytrženy z kontextu. Nikdo si neuvědomuje, jaké to bylo po válce a jaké pocity a nálady měli v sobě lidé v té době, které my v dnešní době nikdy nezažijeme a těžko je chápeme.

25.8.2010 v 10:20 | Karma: 16,96 | Přečteno: 1059x | Diskuse| Politika

Vít Včeliš

Bránění v předjíždění za 6 bodů...

Bránění v předjíždění je téměř nepostižitelné, protože bohužel nikdy není nablízku policie, která by tento přestupek zaznamenala a potrestala. Přitom uřčitě procento nehod zaviněné tímto přestupkem není nijak zanedbatelné.

5.8.2010 v 12:00 | Karma: 25,59 | Přečteno: 2173x | Diskuse| Cestování

Vít Včeliš

Pamatujete když…aneb vzpomínky husákových dětí - část 2.

...já říkám, že jsme postižený socialismem. Někdo si myslí že není, ale následující řádky vás přesvědčí, že naše generace je postižena socialismem. Někdo méně, někdo více, podle toho, jak si kdo připustí nebo kam až jeho vzpomínky sahají, na dobu před rokem 1989...

10.2.2010 v 19:10 | Karma: 20,17 | Přečteno: 2175x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Letní teploty ještě vydrží. Ochladí se až koncem týdne, kdy přijdou přeháňky

29. dubna 2024  6:33

V neděli meteorologové zaznamenali letní den, teplota ve středočeské Tuhani vystoupala k 25,5...

Soud začal řešit podvod století za 2,4 miliardy. Okradených jsou tisíce

29. dubna 2024  6:21

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Přijíždí německý prezident Steinmeier. Setká se s Pavlem, uctí oběti střelby

29. dubna 2024  6:03

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zahájí dvoudenní návštěvu Prahy. Na Pražském hradě ho...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1453x
Patřím mezi tzv. husákovi děti

Seznam rubrik